Grøtmaling

Det første møtet med maling. Vi bruker grøten som er igjen etter måltidet til å lage grøtmaling.

Hva: Vi lager maling av grøt og konditorfarge.

Utstyr: barnegrøt, vann, gaffel, konditorfarge, ark, pensel, annet ønsket utstyr.

Hvordan: La barna ta del i hele prosessen slik at de får se hva som skjer. Bland sammen litt barnegrøt med vann i en skål. Ta deretter i litt konditorfarge. Bland fargen inn i grøten. Lag gjerne flere skåler med flere farger. Finn fram ark og annet utstyr som barna ønsker å ta i bruk. Dersom dette er et av de første møtene med maling for barn kan det være lurt å ikke ta med for mange effekter.Barnet kan da miste fokuset fra det å utforske selve malingen dersom det blir for mye å velge i.

fremgangsmåte, barnehage, Aktivitet, barneaktivitet, formingsaktivitet, forming, småbarn, fantasifull, aktiviteter, maling, mammalivet, lag, lage, motorikk, yngste, kreativ, kreativitet, lag, male, maling, pensel,
fremgangsmåte, barnehage, Aktivitet, barneaktivitet, formingsaktivitet, forming, småbarn, fantasifull, aktiviteter, maling, mammalivet, lag, lage, motorikk, yngste, kreativ, kreativitet, lag, male, maling, pensel,
fremgangsmåte, barnehage, Aktivitet, barneaktivitet, formingsaktivitet, forming, småbarn, fantasifull, aktiviteter, maling, mammalivet, lag, lage, motorikk, yngste, kreativ, kreativitet, lag, male, maling, pensel,
fremgangsmåte, barnehage, Aktivitet, barneaktivitet, formingsaktivitet, forming, småbarn, fantasifull, aktiviteter, maling, mammalivet, lag, lage, motorikk, yngste, kreativ, kreativitet, lag, male, maling, pensel,

Hvorfor: De yngste barna er glad i å utforske, og mye av utforskingen skjer gjennom å smake. Barna får da muligheten til å male, samtidig som det ikke er skadelig for de å smake på grøtmalingen underveis. Det er like spennende å kjenne på og smake, som det å oppdage fargen og teksturen som dukker opp på arket. Barna får tatt i bruk sansene sine, samtidig som de også trener på motorikken sin ved å holde f.eks pensel. La barna utforske på egenhånd med malingen. Hvor spennende er det ikke å oppdage selv hvordan en kan bruke malingen og eventuelt en pensel eller annet materiale. Voksne kan godt trekke seg litt vekk fra å vise hvordan ting skal gjøres, da det fins så mange måter å gjøre ting på som er like riktige som andre.

Tips: Her tok vi i bruk kopieringspapir. Det tynne papirer gjør at resultatet blir noe skrukkete på grunn av vannet fra malingen har krøllet arket. For et slettere resultat bruk tykkere ark.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s