Male med barberskum

Nå nærmer julen seg, og vi har startet opp med vinter- og juleaktiviteter med barna. Snøen har vi ikke sett noe til ennå, så da har vi laget snø i forskjellige varianter selv. Først ut vil vi dele med dere hvordan vi har laget snømaling. Det er både enkelt og billig.

barberskum, barn, barna, barnehage, billig, blogg, fantasifull, former, gøy, jul, juleaktivitet, kreativitet, kultur, kunst, lim, maling, matematikk, pensel, selv, skum, skyer, snø, snømaling, snømann, struktur, vann, vinter
barberskum, barn, barna, barnehage, billig, blogg, fantasifull, former, gøy, jul, juleaktivitet, kreativitet, kultur, kunst, lim, maling, matematikk, pensel, selv, skum, skyer, snø, snømaling, snømann, struktur, vann, vinter
barberskum, barn, barna, barnehage, billig, blogg, fantasifull, former, gøy, jul, juleaktivitet, kreativitet, kultur, kunst, lim, maling, matematikk, pensel, selv, skum, skyer, snø, snømaling, snømann, struktur, vann, vinter
barberskum, barn, barna, barnehage, billig, blogg, fantasifull, former, gøy, jul, juleaktivitet, kreativitet, kultur, kunst, lim, maling, matematikk, pensel, selv, skum, skyer, snø, snømaling, snømann, struktur, vann, vinter

Hva: Vi utforsker maling med annen struktur.

Utstyr: Ark, boks/bolle,lim (hvit flytende), barberskum, pensel, saks.

Hvordan: Start med å blande barberskum og lim sammen. Blandingen skal være omtrent 50/50 fordeling av lim og barberskum for at skummet skal beholde strukturen sin ved tørking. Bland det sammen med en pensel eller rørepinne. Snømalingen er klar til  bruk med engang.
Malingen kan pyntes med former/figurer barna for eksempel har klippet ut av ark. Malingen dekoreres før den har tørket slik at dekorasjonen tørker fast i malingen.

Hvorfor: Her får barna oppleve maling med annen struktur. Hvordan kan det påvirke bildet? Barna tar i bruk kunst, kultur og kreativitet ved å komme med egne innspill til hva de vil male, og hva som kan være spennende å bruke denne strukturen til. Vi har tatt den i bruk som snø, skyer og vann.
I denne aktiviteten tar barna i bruk antall, rom og form ved å blande 50/50 barberskum og maling. Det trekkes også inn dersom en skal dekorere malingen med ulike former. På bildene i dette innlegget er det tatt i bruk geometriske former ved å lage snømannen i sirkler, trekantet nese, sirkelformede øyne og knapper. Ved å la barna få klippe selv får de også trent på finmotorikken. Formene kan være lettere å klippe ut om de har linjer på arket som de kan klippe etter.

Tips: Tilsett litt maling for å få frem andre farger på skummet. Blått skum kan se ut som vann. Det kan ta en stund før det tørker. Her var det tørket til dagen etter vi hadde malt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s