Tove påskeegg

Vi pynter påskebordet med tovede påskeegg.

Hva: Vi lager tovede påskeegg av ull, vann, papir og grønnsåpe.

Utstyr: Grønnsåpe, vann, bolle, plastpose(bobleplast), papir(gamle aviser eller reklame), ull, lim, tråd og pynt. Malefrakker er veldig lurt å ta på her, da det kan bli veldig bløtt.

Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, grønnsåpe, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, påskeaktiviteter, påskeegg, påskeideer, påskepynt, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, Tove, tova, toving, utstyr, vann

Hvordan: Hell grønnsåpe i bollen og fyll opp med vann. Sett bollen på bordet slik at barna rekker bort til den. La barna få rive av avispapir og forme det til en ball. Dypp så ballen i vannet, og form videre til den får eggefasong. Ta nå litt ull og legg det rundt papiret. Ikke ta mye om gangen, da har ulla vanskeligere for å feste seg. Legg egget i posen og begynn å gnikk på det med hendene. Friksjonen gjør at ullen fester seg sammen. Fyll etterhvert på med mer ull rundt egget, og gjenta prosessen til ønsket resultat. Legg så eggene til tørk. Når eggene er tørket kan de pyntes. Her har vi limt på bånd, slik at vi kan henge de opp.

Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, grønnsåpe, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, påskeaktiviteter, påskeegg, påskeideer, påskepynt, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, Tove, tova, toving, utstyr, vann
Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, grønnsåpe, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, påskeaktiviteter, påskeegg, påskeideer, påskepynt, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, Tove, tova, toving, utstyr, vann
Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, grønnsåpe, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, påskeaktiviteter, påskeegg, påskeideer, påskepynt, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, Tove, tova, toving, utstyr, vann
Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, grønnsåpe, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, påskeaktiviteter, påskeegg, påskeideer, påskepynt, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, Tove, tova, toving, utstyr, vann

Hvorfor: I følge Rammeplanen skal barnehagene gi barn mulighet til å uttrykke seg estetisk. Påsken er en del av vår kultur, så ved å bruke egg som står sterkt i påsken, får barna være sammen om en felles kulturell opplevelse. Å skape noe felles bidrar til samhørighet. Ved kreative aktiviteter styrkes fantasien, skapergleden og den kreative tenkningen.

Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, grønnsåpe, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, påskeaktiviteter, påskeegg, påskeideer, påskepynt, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, Tove, tova, toving, utstyr, vann
Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, grønnsåpe, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, påskeaktiviteter, påskeegg, påskeideer, påskepynt, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, Tove, tova, toving, utstyr, vann , pynte, interiør

Tips: Denne aktiviteten kan gjøres med både store og små barn. Vi har tatt i bruk dette på småbarnsavdeling, og barna syns det er veldig spennende. Vi erfarte at små grupper på 3-4 egnet seg til dette. Det gjorde at barna fikk mulighet til å samarbeide med hverandre, og vi voksne kunne bidra med veiledning når behovet kom. Her kan en også åpne opp for en samtale om hva påske er, hvorfor egg hører påsken til osv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s