Snøkrystaller av puslespill

snøkrystall, snø, snøkrystaller, julepynt, pynt, juletrepynt, adventskalender, barnehage, fremgangsmåte, gøy, barn, barneaktivitet, barneaktiviter, diy, jul, gjenbruk, kids, småbarn, formingsaktivitet, pensel, svamp, maling, puslespill, puslespillbrikker, mangler, bruke, til, pyssel, lag, selv, lim, tråd, Vi er glad i gjenbruk, og puslespill som har mistet brikker har vi flere av. Her i huset har jeg og (snart) 5-åringen laget snøkrystaller av brikkene som er igjen. For å lage snøkrystaller trenger du:

•  puslespillbrikker • maling • lim • tråd • pensel/svamp • malingsforkle • duk til å beskytte bordet.

Vi startet med å finne frem alt utstyret vi trengte. Først tok vi av ytterste del av brikkene, så de ikke blir så tykke når de limes sammen.

snøkrystall, snø, snøkrystaller, julepynt, pynt, juletrepynt, adventskalender, barnehage, fremgangsmåte, gøy, barn, barneaktivitet, barneaktiviter, diy, jul, gjenbruk, kids, småbarn, formingsaktivitet, pensel, svamp, maling, puslespill, puslespillbrikker, mangler, bruke, til, pyssel, lag, selv, lim, tråd, fremgangsmåteVi brukte hvit maling og malte brikkene med svamp og pensel. Dersom en ønsker kan en påføre pynt som ikke uthever seg fra malingen nå før en limer brikkene sammen. Skal brikkene pyntes etter de er limt sammen, må en påføre lim utenpå snøkrystallen og deretter pynte med det som ønskes. Helt til slutt limes hyssing på baksiden.

Hos oss blir de brukt som pynt på juletreet, men de kan jo også for eksempel henge i vindu eller brukes som adventskalender i vindu?

I 2014 la jeg ut denne aktiviteten på Fantasifull.no med hvordan en kan ta i bruk denne aktiviteten i barnehage. Ta gjerne en titt der om dere skal gjøre det med barn. snøkrystall, snø, snøkrystaller, julepynt, pynt, juletrepynt, adventskalender, barnehage, fremgangsmåte, gøy, barn, barneaktivitet, barneaktiviter, diy, jul, gjenbruk, kids, småbarn, formingsaktivitet, pensel, svamp, maling, puslespill, puslespillbrikker, mangler, bruke, til, pyssel, lag, selv, lim, tråd, christmastree,decor