Papirbåt i vanndam

Det har dukket opp mange vanndammer etter en regnværsdag. Vi har laget papirbåter vi kan leke med i vanndammene.

Aktivitet, aktiviteter, barneaktivitet, barnehage, brette, firkant, form, former, forming , formingsaktivitet, fremgangsmåte, origami, kvadrat, hvordan, kvadrat, lag, lek, leke, papirbåt, rammeplan, rektangel, rom, trekant, vann, utetid, lek, mammalivet

Hva: Vi bretter papirbåter.

UtstyrPapir (Her kan det være kjekt med litt glanset reklame som gjør det vanskeligere for vannet å trekke seg inn i papiret). I tillegg til å brette med hendene har vi brukt linjal for å dra over brettekantene, slik at båten blir stivere i linjene. Farger/maling kan brukes på arket både før og etter bretting for å dekorere båtene.

Hvordan:

Aktivitet, aktiviteter, barneaktivitet, barnehage, brette, firkant, form, former, forming , formingsaktivitet, fremgangsmåte, origami, kvadrat, hvordan, kvadrat, lag, lek, leke, papirbåt, rammeplan, rektangel, rom, trekant, vann, utetid, lek, mammalivet,  bretting

1. Start med et ark med form som rektangel
2. Brett rektangelet i to, nedover.
3. Brett så arket igjen, fra venstresiden over mot høyre, og tilbake igjen der den var.(Dette for å få en linje på midten)
4. Brett de øverste hjørnene inn mot midten.

Aktivitet, aktiviteter, barneaktivitet, barnehage, brette, firkant, form, former, forming , formingsaktivitet, fremgangsmåte, origami, kvadrat, hvordan, kvadrat, lag, lek, leke, papirbåt, rammeplan, rektangel, rom, trekant, vann, utetid, lek, mammalivet

5. Brett den øverste av den nederste delen en gang opp.
6. Brett den ennå en gang, og vipp endene rundt kanten.
7. Snu rundt og gjør punkt 5 og 6 igjen.
8. Trekk hjørnene inn mot hverandre. Deretter bretter du der jeg ser jeg har fingeren opp mot kanten i toppen.

Aktivitet, aktiviteter, barneaktivitet, barnehage, brette, firkant, form, former, forming , formingsaktivitet, fremgangsmåte, origami, kvadrat, hvordan, kvadrat, lag, lek, leke, papirbåt, rammeplan, rektangel, rom, trekant, vann, utetid, lek, mammalivet

9. Snu rundt og brett opp som i punkt 8.
10. Trekk de nederste hjørnene mot hverandre igjen.
11.Trekk flikene utover.
12. Nå er båten ferdig!

Aktivitet, aktiviteter, barneaktivitet, barnehage, brette, firkant, form, former, forming , formingsaktivitet, fremgangsmåte, origami, kvadrat, hvordan, kvadrat, lag, lek, leke, papirbåt, rammeplan, rektangel, rom, trekant, vann, utetid, lek, mammalivet
Aktivitet, aktiviteter, barneaktivitet, barnehage, brette, firkant, form, former, forming , formingsaktivitet, fremgangsmåte, origami, kvadrat, hvordan, kvadrat, lag, lek, leke, papirbåt, rammeplan, rektangel, rom, trekant, vann, utetid, lek, mammalivet

Hvorfor: Det å brette båter kan være vanskelig. Her er det mye trening for håndmotorikken. Selve brettingen egner seg for de eldre i barnehagen. De yngste kan syns det er stas å få farge de, og leke med de i vann. Hva skjer når det kommer store bølger? Fra rammeplanen kan vi trekke inn antall,rom og form ved en slik aktivitet. Her kan en snakke om formene som dukker opp underveis i brettingen. Her får barna oppleve former som trekant, firkant, rektangel og kvadrat. Størrelsen på rektangelet endres også underveis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s