Hemmelige bilder med stearinlys

Hva med å lage hemmelige skattekart, som først blir synlige med maling?

Hva: Lag bilder med hvite stearinlys for å lage hemmelige bilder.

Utstyr:  Vannmaling, stearinlys, malekost, papir og vann.

Hvordan: La barna få tegne på arket med stearinlys. Når bildet er ferdig tegnet tas maleutstyret fram. Mal med en bred pensel over arket. Der hvor det har blitt tegnet med stearin vil malingen prelle av. Et bilde kommer til syne!
Det kan være vanskelig å se hva en har tegnet dersom en bruker hvitt stearinlys. Prøv derfor først å la barna få tegne på arket  med en blyant og ta stearinlys over det de har tegnet etterpå.

Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips,, utstyr, vann, stearinlys,tegne, skattekart,Hemmelig
Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips,, utstyr, vann, stearinlys,tegne, skattekart,Hemmelig
Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips,, utstyr, vann, stearinlys,tegne, skattekart,Hemmelig

Hvorfor: En morsom måte å utforske med maling og stearin. Hemmelige bilder er spennende og kan inspirere til videre rollelek som f.eks en skattejakt! Barna synes det var moro å se hva som kom fram da de begynte å male.

Tips: Istedet for stearinlys kan en også ta i bruk fettfarger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s