Lag bilder av skum

Vann kan brukes til så mye, hva med å prøve å lage bilder som ser ut som bobler?

Hva: Et eksperiment med maling og vann. Hva vil skje?

Utstyr:  Til denne aktiviteten trenger du vann,en stor bolle eller bakebrett, vannbasert maling, sugerør, oppvaskmiddel og ark.

Aktivitet , barn , barna , barneaktivitet  , barnehage , blåse , fargepalett , fantasifull , formingsaktivitet , lag , lage , diy , maling , munnmotorikk  , øvelse , oppvaskmiddel , sugerør , vann
Aktivitet , barn , barna , barneaktivitet  , barnehage , blåse , fargepalett , fantasifull , formingsaktivitet , lag , lage , diy , maling , munnmotorikk  , øvelse , oppvaskmiddel , sugerør , vann  , gøy, mammalivet

Hvordan: La barna få ta del i aktiviteten med å selv få blande, slik at de selv får erfart hva som skal til for å skape effekten som lages på bildene.
Start først opp med å blande vann og oppvaskmiddel i bollen, og tilsett deretter maling. Her erfarte vi selv første gang at vi tok i altfor mye vann, slik at det ikke ble noe mønster. Dermed måtte vi prøve på nytt. Det som ble en fin blanding var å bruke mye maling, nesten samme mengde som vann, slik at vannet bare gjorde det flytenden nok til at det ble mulig å blåse bobler.
Etter å ha laget blandingen får barna sugerør til å blåse med i bollen, slik at det blir mye bobler som legger seg på vannet. Legg så papiret forsiktig ned på boblene, og ta rett opp igjen. Bildene legges så til tørk slik at motivene ikke skal forsvinne.

Hvorfor: Det å leke med vann er med på å vise at vann er et materiale som kan brukes på mange måter. Ved denne formingaktivteten får barna eksperimentere og oppdage noe nytt som skjer ved bruk av vann og maling, og det er med på å gi skaperglede. Det å blåse i sugerør er også en fin øvelse å bruke for å trene munnmotorikk.

Tips: Anbefaler å bruke en duk til å beskytte bordet og maleforkler ettersom det kan sprute litt. Bildene kan være fine å lime på ark med farger og henge på veggen, eller til å bruke som innpakningspapir og kort.
Det kan være lurt å bruke et stekebrett eller form med høy kant, da det er lettere å få et stort ark ned på en større flate enn en smal bolle. Det gjør det også mulig for flere barn å kunne være med på å blåse.

Aktivitet , barn , barna , barneaktivitet  , barnehage , blåse , fargepalett , fantasifull , formingsaktivitet , lag , lage , diy , maling , munnmotorikk  , øvelse , oppvaskmiddel , sugerør , vann  , gave , forske , mammalivet
Aktivitet , barn , barna , barneaktivitet  , barnehage , blåse , fargepalett , fantasifull , formingsaktivitet , lag , lage , diy , maling , munnmotorikk  , øvelse , oppvaskmiddel , sugerør , vann  , mammalivet , gave , kunst
Aktivitet , barn , barna , barneaktivitet  , barnehage , blåse , fargepalett , fantasifull , formingsaktivitet , lag , lage , diy , maling , munnmotorikk  , øvelse , oppvaskmiddel , sugerør , vann  , interiør , vegg , ramme
Aktivitet , barn , barna , barneaktivitet  , barnehage , blåse , fargepalett , fantasifull , formingsaktivitet , lag , lage , diy , maling , munnmotorikk  , øvelse , oppvaskmiddel , sugerør , vann  , hytte , interiør , diy , bilde

Inspirert av : «1000 ting å gjøre sammen med barna» (2005) ,Vera Micaelsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s