Hvordan lage pledd med store strikkepinner

Jeg har fått flere spørsmål om hvordan jeg har laget pleddet med det tykke garnet og strikkepinnene mine. Spørsmål om hvor jeg har fått garn fra har også dukket opp.sticka, nøste, knitting, blanket, hjemmelagd, merinoull, pläd, strick, chunky, DIY, strikke, strikketøy, tykke, pledd, strikkepinner, ull, hjemmelagde, yarn, Garn, gigant, knit knitting, tykt, Strikkepinner sticka
Jeg valgte å bruke garn av 100% merinoull. Til pleddet brukte jeg 4 kg merinoull. Garnet kom på litt under 3000,- med frakt. Garn som er tykt har jeg funnet i mange nettbutikker. Det lønner seg å søke etter  roving og for eksempel chunky for å finne fram til sider som har dette. Det er også mange selgere på sidene EBay og Etsy som selger slikt garn. Det fins også varianter av tykt garn uten ull som gjør det rimeligere. Chunky knit sticka, nøste, knitting, blanket, hjemmelagd, merinoull, pläd, strick, chunky, DIY, strikke, strikketøy, tykke, pledd, strikkepinner, ull hjemmelagde yarn Garn gigant knit knitting tyktJeg laget strikkepinnene mine selv. Det er laget av rundpinne(35mm tykk) fra Bygger’n og klessnor. Jeg kuttet rundpinnen i to like deler. Fant verktøy som gjorde det mulig å spisse endene til. Jeg gjorde det i begge ender slik at det skulle bli lettere å få garnet flyttet fra snor til pinne. Jeg borret hull inn i hver ende av pinnene hvor snoren skulle i. Jeg borret også et hull på skrått inn fra siden slik at jeg kunne tre tråden inn derifra med en knute på enden. Da satt knuten seg fast inni pinnen der hullene møtes.  Etter det var formet som jeg ønsket, filte og pusset jeg endene slik at de ble glatte. Til slutt smørte jeg treet inn med litt matolje for at det skulle bli en glattere overflate.

Om jeg husker rett, så la jeg opp 24 masker. Første strikket jeg en vrang. Deretter to rette, to vrange frem til siste maske som ble vrang. Slik fortsatte jeg til jeg fikk ønsket lengde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s