Maleri med salt

Lyst til å lage maleri på en litt annerledes måte? La barna få prøve å ta salt over de nymalte bildene, og se hva som skjer.

Hva: Mal et bilde, og strø salt over for å se hva som skapes da det tørker.

Utstyr: Vannmaling, pensel, grovt halvsalt, papir og vann.

Hvordan: Først mal bildet utifra hva dere ønsker eller temaet dere har om. Før bildet rekker å tørke strør barna salt over. Saltet vil da trekke til seg vannet rundt seg slik at de vil lage mønster i bildet. Når malingen har tørket børstes saltkornene bort, og effekten vil vises.

Aktivitet, aktiviteter, barn, barneaktivitet, barneaktiviteter, effekt, forming, formingsaktivitet, formingsaktiviteter, male, maleri, maling, salt, reaksjon, snør stjerner, trekker, vann, mønster, eksperiment, forske, barnehage, skole, mammalivet,
Aktivitet, aktiviteter, barn, barneaktivitet, barneaktiviteter, effekt, forming, formingsaktivitet, formingsaktiviteter, male, maleri, maling, salt, reaksjon, snør stjerner, trekker, vann, mønster, eksperiment, forske, barnehage, skole, mammalivet,
Aktivitet, aktiviteter, barn, barneaktivitet, barneaktiviteter, effekt, forming, formingsaktivitet, formingsaktiviteter, male, maleri, maling, salt, reaksjon, snør stjerner, trekker, vann, mønster, eksperiment, forske, barnehage, skole, mammalivet,

Hvorfor: Her får barna muligheten til å se hvordan salt kan være med å forandre på bildene de har malt. Hva skjer når salt strøs på bildet?

Tips: Ved å ta i bruk salt på bilder kan en lage en fin effekt av snø som daler ned på den blå himmelen som er malt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s