Trolldeig – Pinnsvin

Trolldeig kan brukes til så mye. Her ble det nye «leker».

Utstyr: Hvetemel, matolje, salt, vann, kopp til måling, bolle til deig, bakepapir, utstyr til å forme med som for eksempel saks, hvitløkspresse, pepperkakeformer og kniv.

Hvordan: Bland sammen 2 deler hvetemel, 1 del salt, 1 del vann, 1 ss matolje. Kna deigen rundt 15 minutter, til den er fast.

Deretter laget vi figurer. Denne gangen ble det pinnsvin og dinosaurer. Vi lagde figurene på bakepapir og da de var ferdig former satt vi brettet med figurene inn o ovnen på ca 80 grader. Tykke figurer må stå lenger enn små og tynne. Her tok det et del timer før de ble ferdige. Pinnsvin familien og dinosaurene blir brukt i lek og til pynt.

Aktivitet barn barneaktivitet Trolldeig barnehage skole lag selv fremgangsmåte eventyrstund rollelek mamma mammalivet småbarn Kreativ forming motorikk finmotorikk trene gøy fantasifull lag selv inspirasjon pinnsvin piggsvin
Aktivitet barn barneaktivitet Trolldeig barnehage skole lag selv fremgangsmåte eventyrstund rollelek mamma mammalivet småbarn Kreativ forming motorikk finmotorikk trene gøy fantasifull lag selv inspirasjon  Pinnsvin piggsvin
Aktivitet barn barneaktivitet Trolldeig barnehage skole lag selv fremgangsmåte eventyrstund rollelek mamma mammalivet småbarn Kreativ forming motorikk finmotorikk trene gøy fantasifull lag selv inspirasjon pinnsvin piggsvin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s