Pappmasjé

Har dere mye reklame og aviser liggende? Lag noe av det.

Hva: Vi lager bolle av pappmasjé.

Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, papir, utstyr, vann, gjenbruk, pappmasjé

Utstyr: Bolle, vann, reklame/avis.

Hvordan: Fyll bolle/kar opp med vann. Riv avisen i små biter og legg bitene i vannet. Rør om av og til. (Da vi hadde revet opp alt, lot vi det stå over natten slik at det fikk smuldret skikkelig opp.)

Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, papir, utstyr, vann, gjenbruk, pappmasjé
Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, papir, utstyr, vann, gjenbruk, pappmasjé
Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, papir, utstyr, vann, gjenbruk, pappmasjé
Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, papir, utstyr, vann, gjenbruk, pappmasjé
Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, papir, utstyr, vann, gjenbruk, pappmasjé

Når papiret har smuldret godt opp er det tid for å tømme det over i en sil for å få ut vannet. Press på papiret slik at vannet renner ut av papiret.

Vi valgte å lage boller av papiret. Da fant vi fram boller i størrelsene vi ønsket, tok plastfolie utenpå og begynte å legge på papiret/pappmasjé. Plastfolien gjør at papiret ikke setter seg fast i formen når bollen tørker. Under bollen la vi asjett med høy kant, slik at vannet som renner ut av papiret samler seg på asjetten. Vannet som la seg på asjetten tørket vi opp med klut.

Vi måtte passe på å klemme sammen slik at papiret festet seg med hverandre. Tørketiden varierte på grunn av ulik tykkelse på bollene og hvor mye vann som var igjen i papiret.

Etter at bollene hadde tørket ferdig, rettet vi opp kantene med en saks.

Vi valgte å lage boller, men her kan en lage så mye annet forskjellig. La barna komme med innspill. Er det noe tema som opptar avdelingen? Det kan for eksempel tas videre til å lage figurer, dyr, dukketeater og male de.

Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, papir, utstyr, vann, gjenbruk, pappmasjé
Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, papir, utstyr, vann, gjenbruk, pappmasjé
Aktivitet, barneaktivitet, barnehage, diy, påske, påskeaktivitet, forming, formingsaktivitet, ideer, fantasifull, fargepalett, lage, pynt, småbarn, yngste, småbarnsavdeling, tips, papir, utstyr, vann, gjenbruk, pappmasjé

Hvorfor: Her går vi for gjenbruk og det å skape noe nytt av noe vi ikke bruker mer. Her kan barna både sammen og alene finne ut av hva de ønsker å skape, og hvordan det skal gjennomføres. Her får barna samarbeide, planlegge, skape og trent på finmotorikken ved å klippe og rive papir.

Tips: For å få det til å holde seg enda bedre sammen kan det lages med mel. Da er forholdene 1 kopp mel og 3 kopper vann. Det blandes da litt vann med melet i en kjele, varm opp og tilsett gradvis resten av vannet. Det kokes da opp før det står til nedkjøling og er klar til bruk. (Sjekk opp opp at alle tåler mel.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s